Родители на две момченца търсят помощ, за да видят децата си

...
Родители на две момченца търсят помощ, за да видят децата си
Коментари Харесай

Зов за помощ: Две братчета имат нужда от помощ, за да оздравеят. Нека помогнем на Симо и Коко да имат пълноценно детство

Родители на две момченца търсят помощ, с цел да видят децата си здрави, споделя Нова тв. Двете братчета се борят с тежка диагноза на генетично заболяване. Симеон и Калоян имат късмет за цялостно възобновяване съгласно лекари в Турска болница, само че за лекуването им са нужни близо 60 000 $. 

На пръв взор 8-годишния Симеон и 5-годишния Калоян са най-обикновени момчета, само че се отличават по клатещата се походка и честите рухвания. Причината за нарушените двигателни функционалности е тежко генетично заболяване.

" Те непрекъснато падат, изключително Калоян пада през 5 минути. Не вярвахме, че и второто ни дете ще носи този ген ", споделя тяхната майка. 

За финансирането на лекуването родителите се обърнали към Фонда за лекуване на деца, само че им било отказано. От същото заболяване страда и майка им Розалина. Тя не предполагала, че може да им го съобщи, когато решила да става майка.

" Тремор в ръцете, нестабилна походка, залитаща, занимателен диалект. Така беше Розалина, не желая внуците ми да имат нейното детство. Когато тя забременя със Симеон докторите от Александровка болница споделиха, че няма по какъв начин да бъде предадено болестта. Когато обаче той стана на година и два месеца забелязах, че той стартира да има нейните признаци. Тогава тя към този момент беше бременна и с Калоян ", споделя майката на Розалина, бабата на двете момчета. 

Доктори в турска болница дават късмет за цялостното възобновяване на момчетата. Състоянието на по-малкото дете Калоян е по-тежко, по тази причина родителите почнали акция за неговото лекуване. Предписаният курс е за 6 вливания на стволови кафези, до в този момент са направени 2, събран са и за идващите 2. След всяка вливка имало огромно усъвършенстване. За да приключи лекуването на Коко са нужни още 16 000 $. А за лекуването на Симеон, което още не е почнало трябват още 42 000 $.

Дарителски сметки:

Калоян Александров Стоянов

Първа капиталова банка

гр. Русе

IBAN: BG69FINV91501317202042

BIC: FINVBGSF

Пощенска банка – EUROBANK

гр. Русе

IBAN: BG02BPBI79214045281901

BIC: BPBIBGSF
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР